Happy Valley – seizoen 2

By | maart 18, 2016

happy valley - seizoen 2Netflix heeft het tweede seizoen van Happy Valley recentelijk gelanceerd. Het is een Netflix Original serie vol spanning en actie, en zeker wel de moeite waard om te kijken. Series op Netflix zijn meestal van goede kwaliteit en gemakkelijk te belijken. Zo ook met Happy Valley op Netflix.

In het kort

Happy Valley is een Britse (BBC) misdaaddrama en speelt zich af in Calder Valley. De serie, met in de hoofdrol Sarah Lancashire en Siobhan Finneran. Deze serie is ook te bekijken op Netflix. happy Valley werd geschreven en gemaakt door Sally Wainwright en geregisseerd door Wainwright, Euro Lyn en Tim Fywell. De eerste serie debuteerde op 29 april 2014 en was meteen succes. Op 11 maart 2016 werd de serie verlengd voor een derde reeks en de hoofdrol ging opnieuw naar Lancashire.

Eerste seizoen op Netflix

Catherine Cawood (Sarah Lancashire) is een wilskrachtige brigadier in West Yorkshire, die nog geen vrede heeft gesloten met haar dochter Rebecca’s zelfmoord. Net op het moment dat ze haar leven weer op een rijtje heeft komt ze oog in oog te staan met de man die ze verantwoordelijk acht voor het motief van haar dochter`s zelfmoord. Tommy Lee Royce (James Norton), wordt ervan verdacht haar dochter op brute manier te hebben verkracht en geïmpregneerd, dit voorval maakte haar dochter zwaar depressief en resulteerde uiteindelijk in zelfmoord. Catherine wordt al snel geobsedeerd met het vinden van Royce, niet wetende dat hij betrokken is bij de ontvoering van Ann Gallagher (Charlie Murphy). Al snel nemen zaken een donkere wending als de ontvoerders proberen de ontvoering geheim te houden, maar Catherine op hun spoor komt.

Tweede seizoen op Netflix

Als Tommy Lee Royce’s moeder wordt gedood, bevind Catherine zichzelf betrokken bij een reeks moorden. Terwijl ze probeert om haar onschuld te bewijzen, wordt Catherine belast met het onderzoek naar een mensenhandel operatie gekoppeld met de seriële moorden. Ondertussen, verdenken de hoofdinspecteur Andy Shepard (Vincent Franklin) en inspecteur Jodie Shackleton (Katherine Kelly) dat de derde slachtoffer, Victoria Fleming (Amelia Bullmore), werd gedood door een politieagent.

Wie is Sarah Lancashire?

Sarah Lancashire geboren op 10 oktober 1964 is een Engels televisie, film en theater actrice van Oldham. Ze studeerde aan de Guildhall School of Music and Drama. In de eerste vijf jaren van haar carierre gaf ze gaf ze les aan Salford University om zichzelf te onderhouden. Haar vader Geoffrey Lancashire (1933-2004) was een tv-scenarist bekend om zijn werk aan de soap Coronation Street en komedies zoals The Cuckoo Waltz. Haar moeder Hilda werkte als persoonlijk assistent voor Geoffrey’s. Ze heeft drie broers. Op de leeftijd van 17, begon ze te lijden aan klinische depressie. Haar achtergrond inspireerde een initiële interesse in het werken achter de schermen bij de televisie. Lancashire zegt dat ze nooit werd gedreven door de ideeën van de roem en status

Carrière

Naar aanleiding van een stint in de musical Blood Brothers in het Londense West-End in 1990, werd Lancashire in 1991 gegoten als Raquel Wolstenhulme in de long-running ITV soap Coronation Street. Na het verlaten van de serie in 1996, vond ze verder succes met rollen in Where the heart is (1997-1999), clocking Off (2000) en de tv-film Seeing Red (2000). In de zomer van 2000, tekende Lancashire een tweejarig contract met ITV, waardoor ze de best betaalde actrice in de Britse televisie werd. In 2004, Lancashire maakte haar debuut als regisseur op het anthologiereeks The Afternoon Play. Latere acteerrollen zijn opgenomen kostuumdrama’s zoals de 2007 televisie aanpassing van Oliver Twist, Lark Rise to Candleford (2008-2011) en in 2012 de tv-serie The Paradise. In 2011 speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in de musical Betty Blue Eyes, waarvoor zij een Olivier Award nominatie ontving. Voor haar rol als Caroline in de hedendaagse dramaserie Last Tango in Halifax (2012-), won ze de British Academy Television Award voor beste vrouwelijke bijrol in 2014. In 2014, kreeg ze een andere onderscheidingen voor haar hoofdrol als sergeant Catherine Cawood in de misdaad thriller serie Happy Valley.

Bekend op Netflix

Sarah Lancashire is ook in Nederland heel bekend en dan wel met de televisie serie Happey Valley die op Netflix te zien is. Happy Valley is recentelijk terug met een tweede seizoen waar Sarah Lancashire ook weer de hoofdrol vertolkt. Deze seizoen is ook op Netflix te volgen.

Reacties

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *